divendres, 20 de maig del 2011

EXCURSIÓ AL DESERT DE LES PALMES I CIM DEL BARTOLO


El Desert de les Palmes és un espai natural  protegit, això significa que és un lloc on no es pot contruir edificis i on hem de respectar la fauna i la vegetació.
El  Desert de les Palmes s'anomena així per dues raons, per una banda perque es un desert de pau i tranquil·litat on esl frares carmelites anaven a meditar i orar i per altra banda perque abunden les palmes o margallons.
El Desert té una extensió de tres mil dues-centes hectàrees  i pertany a cinc municipis que són: Castelló, Cabanes, la Pobla Tornesa, Borriol i Benicàssim.
El cim del Bartolo és la muntanya més alta del Desert de les Palmes i té una alçada de 729 metres sobre el nivell de la mar.
Al Desert podem trobar dues fonts, la font de la Bartola al centre d'informació  i pel camí cap al cim trobem la Font de La Mola, en aquesta última actualment  l'aigua no raja.
En quant als materials geològics que trobem en aquest indret destaca la pedra roja, la pedra calcària i la pissarra.
La vegetació del Desert és molt variada, típica mediterrània, i està formada per pins, oliveres, margallons, coscolls, grèvol, entre altres. També trobem màquia que és un conjunt d'arbustos  i arbres junts formant una mini selva.
Trobem animals de cinc grups diferents, mamífers com el porc senglar, insectes com la formiga, amfibis com la granota, aus com el voltor i l'àguila real i rèptils com la serp.
La pujada ens va costar un hora i quaranta minuts i la baixada cinquanta minuts.














6 comentaris: