dimarts, 20 de desembre del 2011

Més València, més il·lustració



El dia 7 de desembre vam anar a Valencia a visitar un museu anomenat M.U.V.I.M.
Quan vam arribar ens vam separar en dos grups i vam entrar.

Hi havien sales com:

Sala de l'impremta on al sol hi havien llibres molt vells, a les parets la serigrafia de les lletres i s'escoltava un soroll d'una impresora.

Sala de la roda. Vam pujar a una roda gegant de fusta i va començar a girar i es veien rosques i també es veien quadres.

Sala de les televisions.Ens vam sentar al terra i vam vore un documental de pena i guerra.
Eixa sala no ens va agradar molt!

Sala del bombons.Ens vam sentar a unes taules i una xica molt guapa ens va donar un bombó de xocolata i vam vore quadres molt importants.

Sala de les casetes.Era una sala amb casetes que dins hi havien ninots fent  accions de l'Edat moderna.Entre totes les casetes hi havia una plena de pergamins.

Sala dels monjos.Hi havien ninots a tamany reial que estaven escrivint manuscrits antiquissims i enormes.

Sala de les 3 portes.Ens van explicar tot el que es podia dir de la guerra.El xic que estava vestit de monjo va obrir una porta i no hi havia res, i de repent es van obrir totes i va eixir una dona vestida de gala.

Després de visitar el centre històric de València anarem a dinar al parc de la capçalera del riu Turia, al costat de Bioparc.


VA SER UNA EXCURSIÓ MOLT DIVERTIDA!!!!!!!!!!
      
 










dissabte, 17 de desembre del 2011

CONTACONTES

Alba, Ayla i Marina s'han preparat contes per a contar als alumnes de primer cicle, si voleu vore el vídeo del contacontes, cliqueu ací

ROALD DAHL

Roald Dahl  va nàixer en Gales el 13 de setembre  del 1916i va morir el 23 de noiembre del 1990. Novel·lista i autor de contes, destaquen  Charlie i la fàbrica de xoxolate, James i el préssec gegant, Matilda , Les bruixes,etc,...
En classe hem triat fragments d'alguns dels seus llibres i hem preparat algunes preguntes de comprensió lectora.


CHARLIE Y LA FABRICA DE CHOCOLATE

Cuando el señor Wonka se volvió y vio que lo que estaba haciendo Augustus, gritó:
-¡Oh, no! ¡Por favor, Augustus, por favor! ¡Te ruego que no hagas eso! ¡Mi chocolate no debe ser tocado por manos humanas!
-¡Augustus! - llamó la señora Gloop-. ¿No has oído lo que te ha dicho el señor? ¡Aléjate ahora mismo de ese río!
-¡Esto es estupendo! -dijo Augustus, sin hacer el menor caso de su madre ni del señor Wonka-. ¡Vaya! ¡Necesito un cubo para beberlo!
-Augustus -gritó el señor Wonka, dando pequeños saltos y agitando su bastón-, debes alejarte de allí. ¡Estás ensuciando mi chocolate!
-¡Augustus! -gritó la señora Gloop.
-¡Augustus! -gritó el señor Gloop.
Pero Augustus era sordo a todo menos a la llamada de su estómago. Ahora estaba tumbado en el suelo con su cabeza sobre el río, lamiendo el chocolate como si fuese un perro.
-¡Augustus! -gritó la señora Gloop-. ¡Contagiarás ese resfriado que tienes a un millón de personas en todo el país!
-¡Ten cuidado, Augustus! -gritó el señor Gloop-. ¡Te estás inclinando demasiado!
El señor Gloop tenía razón. De pronto se oyó un grito, y luego el ruido de una salpicadura, y al río cayó Augustus Gloop, y en menos de un segundo había desaparecido bajo la oscura superfície.
-¡Salvadlo! -gritó la señora Gloop, poniéndose pálida y agitando su paraguas-. ¡Se ahogará! ¡No sabe nadar! ¡Salvadlo! ¡Salvadlo!
-¡En nombre del cielo, mujer! -dijo el señor Gloop-. ¡Yo no me meto allí! ¡Llevo puesto mi mejor traje!
La cara de Augustus Gloop volvió a salir a la superfície, marrón de chocolate.
-¡Socorro! ¡Socorro! ¡Socorrooooooo! -gritó-. ¡Sacadme de aquí!
-¡No te quedes ahí parado! -le gritó la señora Gloop al señor Gloop-. ¡Haz algo!
-¡Estoy haciendo algo! -dijo el señor Gloop, que ahora se estaba quitando la chaqueta y preparándose para zambullirse en el chocolate.
Pero mientras hacía esto, el desgraciado muchacho iba siendo succionado y estaba cada vez más cerca de la boca de uno de los tubos que colgaban sobre el río.
Entonces, de repente, la intensa succión se apoderó completamente de él, y el niño fue empujado debajo se la superficie y luego dentro de la boca del tubo.
El grupo esperó sin aliento en la orilla de río, para ver dónde iba a salir.
Y efectivamente, como el tubo era de cristal se vio claramente cómo Augustus Gloop salía disparado hacia arriba dentro del tubo dentro cómo un torpedo.


Charlie y la fábrica de chocolate.
(adaptación)
Roald Dahl.

PREGUNTAS SOBRE EL TEXTO

1- ¿Cuáles son los personajes de la historia?


2-¿Como te imaginas a Agustus Gloop?


3-¿Como acabarias la historia?


4-¿Como te imaginas la fábrica de chocolate del señor Will


5-Inventa otro titulo para la historia.


6-Da tu opinión personal sobre el libro.





                                                         MATILDA


A la mañana siguinte, poco antes de que su padre se marchara a su aborrecible garaje de coches de segunda mano, Matilda fue al guardarropa i cogió el sombrero que llebava todos los dias al trabajo.
Matilda, con el sombrero en la mano y un tubo de pegamento en la otra depositó un poco de éste con suma polcitrud alrededor del cerco interior del sombrero.
Luego, lo volvió a colgar con cuidado en la percha.

El señor Wormwood no notó nada cando se puso el sombrero pero al llegar al garaje no se lo pudo quitar.
Aquel pegamento era un producto muyu fuerte, tanto que si se tira demasiado puede arrancarle a uno la piel.
El señor Wormwood tuvo que dejarse el sombrero puesto todo el dia.
Cuando llegó a casa esa noche seguía sin poder quitarse el sombrero.

Matilda arrellanada en su asiento habitual observa con mucho interés la opeación.

MATILDA:¿Que pasa papa? ¿Se te a inchado de pronto la cabeza o algo asi?
PAPA (pensando) ¿Cómo iba a hacerlo?

Pero por la mañana siguiente seguía igual y no salía.
Así que la señora Wormwood agarró unas tijeras y fue cortando poco a poco el sombrero, primero la copa y luego el ala. En las zonas dónde la banda interior se había pegado al pelo, en las sienes y en la parte de atrás de la cabeza, tuvo que cortarlo de raíz, dejándole un cerco blanco pelado.

Roald Dahl (Adaptación)
MATILDA













divendres, 16 de desembre del 2011

EXCURSIÓ A VALÈNCIA

  Dimecres 7 de desembre de 2011

Viatge a València
La nostra classe va anar a València a veure el MUVIM, Museu de la Il·lustració i del Modernisme, i a fer turisme pel centre de la ciutat.
Vam arribar a l'escola a les 8 del matí, perquè teníem que estar a València a les 9:30.

Pel camí vam passar per quatre comarques: La Plana Alta, La Plana Baixa, El Camp de Morvedre i l'Horta, i per moltes poblacions com Vila-real, Borriana, Betxí, Les Alqueries, Nules , Moncofa,  Almenara,  Sagunt,etc,...

En Sagunt, Carles ens va explicar que hi havia un castell en ruïnes, un port molt important i també ens va dir que els dos equips de futbol de Sagunt són el Saguntí i  l'Acero.


TDes de l¡autobús vam vore el cim del Penyagolosa i la Serra d'Espadà.També vam travessar els rius Millars i Palància que desemboca en Sagunt. 
Finalment, deprés d'una hora de viatge prou llarga, vam arribar a València.























PLAÇA DE L'AJUNTAMENT 
La plaça de l'ajuntament és el nom que reb la plaça més important i cèntrica de la  ciutat de València. Ha tingut diferents noms: Emilio Castelar en la segona república, durant el franquisme, Plaça del Caudillo, després en la transició cap a la democràcia i fins l'any 1987, Plaça del País Valencià i finalment de Jaume I, fundador del Regne cristià de València.
Té forma triangular, en la vora oest trobem l'Ajuntament de la ciutat, a l'est l'edifici de Correus, al nord trobem una gran font i al sud un gran espai obert envoltat d'aparadors de flors.

LA LLOTJA
La Llotja de la Seda, Llotja de València o Llotja dels mercaders és un edifici civil d'estil gòtic valencià, un edifici que simbolitza la puixança i la riquesa del segle d'or valencià (segle XV). Es va construir entre el 1482 i el 1548.El nom de llotja de la seda se li va donar perquè en València en aquella època hi havia mes de dos cents mestres que treballaven la seda.

Només entrar trobem la Sala de Contractació o Sala de les Columnes on es feien les transaccions comercials.Les columnes tenen forma helicoïdal i pareixen palmeres. Rodejant la sala hi ha una inscripció en llengua llatina que vol dir que les persones que facen negocis sense frau, podran gaudir de riqueses i vida eterna.
En aquesta sala trobem una porta que està tancada al públic amb un escala de caragol que arriba a la torre de la pressó.

Un altre element de la Llotja és el seu jardí, anomenat Pati dels Tarongers, al qual s'hi accedeix a través de la porta de la Sala de Contractació.
A l'esquerra del pati dels Tarongers es troba el Consolat del Mar, institució creada al 1283. 
A la primera planta del Consolat del Mar, on es troba la Cambra Daurada, s'hi accedeix a través d'una escala monumental de carreus des del Pati dels Tarongers. 
                                  MERCAT CENTRAL
És una construcció d'estil modernista. Va ser construït des del 1914 fins el 1928.
Els materials utilitzats són el ferro, el vidre i taulells de diverses formes i colors.
Al sostre podem vore dues cúpules, una en la zona del mercat i l'altra en la de la peixateria. 
Abans  de la seua construcció la plaça del mercat s'havia utilitzat com a espai de mercat a l'aire lliure, per raons higièniques les autoritat se plantejaren construir un mercat tancat. 


     PARC DE LA CAPÇALERA
El parc de la Capçalera és un parc municipal de la ciutat de València, situat a l'extrem occidental de la ciutat dins del llit del riu Túria.
El pars es compon d'un llac artificial anomenat el llac dels cignes, format per les aigües del Túria i el canal que l'abasteix, on es poden observa aus aqüàtiques com ànecs, polles d'aigua i també peixos.
Pel que fa a la flora, trobem arbres exòtics, bosc de ribera i pins.
En aquest parc vam dinar, donar de menjar als ànecs i sobretot, vam jugar molt.

                               RIU TÚRIA
El riu Túria és un riu mediterrani de 241 km que naix als Monts Universals d'Aragó, en  la província de Terol on s'anomena Guadalaviar.
Al llit del riu trobem jardins, el Palau de la Música, la ciutat de les Arts i les Ciències i molts quilòmetres d'espais verd on gaudir de l'exercici físic.

Ací teniu unes fotos de l'excursió:

EXCURSIÓ VALÈNCIA on PhotoPeach

                           

consells

Qui no va a esta escola,
no sap què és la carmanyola.


   Et volie dir que la nostra relació amb la fruita, es molt especial






















Aquest dibuix es per a que sapigueu que reduir es bó.

divendres, 25 de novembre del 2011

EUROPA

Ja hem acabat el treball sobre Europa, hem buscat informació sobre tots els països que hi formen part, hem fet taules, una presentació amb diapositives sobre la Unió Europea, mapes físics i polítics, una exposició grupal i un gran i  bonic mural amb molta informació.
Ací teniu unes fotografies del dia de l'exposició oral i el llibre que hem fet entre tots sobre els països que formen part del continent europeu. Esperem que us agrade!

dimecres, 23 de novembre del 2011

ESCACS

Es tracta d'un joc de taula que es va inventar fa molts anys i és un dels jocs més populars del món.
En aquest joc poden jugar dos persones com a màxim.El joc consta d'un tauler amb 64 caselles i 16 figures per a cada jugador. Unes ficgures són negres i les altres són blanques, és a dir cada jugador juga amb un color.
Les figures  blanques avançen primer i cada jugador té el seu torn per a fer la seua jugada.
És un joc d'estratègia i hi ha moltes jugades com l'escac al rei, la jugada d'enroc...
Carlos,Quique i Lucia de sisè B anem al taller d'escacs junt amb altres alumnes de sisè A, cinquè B i cinquè A. El taller el fem els dijous de 15:00 a 16:00 i el nostre professor és Carles.
El taller és molt divertit i a més a més aprenem un joc nou .




divendres, 11 de novembre del 2011

EIXIDA A LA MAGDALENA

El 4  de Novembre, els alumnes de 6è  van anar d'excursió a la Magdalena a plantar arbres acompanyats dels professors:Lola i Fabián.
En arribar ens va rebre Tomás( un tècnic de l'ajuntament), ell ens va ensenyar quin és el procés per a plantar.
Les espècies que vam plantar van ser  pins i carrasques.
En acabar l'explicació,uns homes, que també treballen en l'ajuntament ens van donar una bossa amb 4 pins o carrasques per cadascún de nosaltres.
També van repartir les ferramenters necessàries per a plantar: les aixades.
Després van buscar un lloc per plantar els arbres,  i vam començar a fer els clots, quan vam acabar de fer els clots, vam ficar l'arbre  i vam reomplir el clot de terra.
Finalment vam col·locar unes quantes pedres al voltant de l'arbre per a què  no se'l emportara el vent o el trepitjare algú.
Quan vam acabar de treballar, vam anar a esmorzar i a jugar una estona.
Va ser genial!!!

HORT DE L'ESCOLA

El dia 10 de novembre del 2011 vam baixar a l'hort ecològic que tenim a l'escola.
Primer fèrem grups de 5 o 6 persones i després  Lola (la mestra),  ens donava unes cebes per a plantar.
Per plantar-les vam fer clots en  la terra, vam posar les cebes i vam tapar el clot.
També  vam plantar julivert i api , després vam arrancar les males herbes i les vam abocar al compostador.
Ha sigut fàcil i divertit.










TALLER PAPIROFLEXIA


TALLER DE PAPIROFLEXIA
Un dels tallers de plàstica és el de papiroflèxia.
Cristina, la mestra ens ha ensenyat a fer un got, un vaixell, un barret samurai, un conill i un barret.
Totes les figures comencen amb un quadrat de paper.
Per a fer les figures primer practiquem amb paper de periòdic i quan ja ho sabem fer, amb un full.
Al principi és un poc difícil, però després quan saps fer un quadrat és mot fàcil.
                                                                                                             PABLO GARCÍA ESCRIBANO

dijous, 10 de novembre del 2011

Als tallers




Al col·legi lluís Revest estem fen tallers de plàstica i són aquestos:
-En el taller de Cristina estem fent papiroflèxia:gots de paper que no se mullen,vaixells de paper i conills de paper.
-En el taller de Manolo estem fent trencaclosques. Fem un dibuix en una fusta, després ho pintem, a continuació per darrere fem unes ratlles desordenades, i ho serrem i ja el tenim.
-En la classe de Carles als escacs, ens ensenya a jugar i després ensenya unes jugades i juguem.
-En la classe de Lola estem fen figures geomètriques , fem dibuixos amb línies i també un dibuix en 3D.
-En la classe de Fabián  fem cistelles de paper amb periodic i a continuació la pintem.
-En la classe de Marí Carmen estem estudiant una cançó i després la toquem amb instruments.
-En la classe de Josep estem fen una publicitat de beguda energètica i després la publiquem.
-En la classe de Seri estem fen dibuixos en marcs.
Ens pareix molt divertit i a més aprenem molt.


Kika superbruixa


KIKA SUPERBRUIXA

Hi havia una vegada una xiqueta anomenada Kika que era una bruixa molt bonica, li agradava un xiquet de l'escola.
Ella estava molt enamorada d'ell pero no li feia molt de cas, i és va ficar molt trista perque ella estava molt enamorada d'ell, i plorava, i un dia la seua germana que es deia Martina li va dir:
-Tu podries fer un conjur per a que Alejandro el faça cas.
La xica va anar a casa i va agafar un llibre de conjurs i en va fer un per a que Alejandro s'enamorare perdudament de Kika. Va anar a donar una volta i es va trobar a Alejandro, i ell li va dir:
-Kika, te tinc que dir una cosa, estic enamorat de tu,- vols ser la meua novia.
I ella li va contestar:
-Encantada de ser la teua novia.



De nou el Conta contes

Els alumnes de sisé fem contacontes. Els de 6éA anem el dimarts per la vesprada a contar un conte als xicotets de 4 anys.
Com ho fem?
De primer agafem un conte de la biblioteca per a xiquets. Després ens preparem el conte a casa, consisteix en saber contar el conte. També escrivim en un paper, el títol del conte(això si en majúscules) i retallar-ho per a que els xiquets el puguen ordenar.

Quan anem a contar el conte nosaltres els fem una o dos preguntes  per a que puguen respondre. Al final tenen que ordenar les paraules o les lletres del títol .
Després de contar el conte, anem a la biblioteca per a tornar el llibre i agafar un altre per a la propera setmana.
Que pensen els xicotets de nosaltres?
Hem anat a vore que pensen de nosaltres i han dit el següent:
-Volem que  ens conten contes.
-Que són simpàtics.
A nosaltres ens agrada a muntó,  espere que a vosaltres també.  

divendres, 4 de novembre del 2011

PLANTEM ARBRES

PLANTEM ARBRES on PhotoPeach




                                   LA MAGDALENA

El 3 de novembre, les classes de sisé vam anar acompanyats per Lola i Fabiàn a plantar arbres a la Magdalena per a aprendre cultura forestal.

Un xic anomenat Tomàs ens va ensenyar a plantar arbres, en aquest cas, pins i carrasques.

Un poc més tard, va vindre un home que va resultar que era l'alcalde de Castelló; Alfonso Bataller i es va fer fotos amb nosaltres.

Finalment ens van deixar temps lliure per a jugar, esmorzar i xarrar. També ens van donar arbres per a nosaltres, vam agafar l'autobús i vam ficar rumb a l'escola.                                      

dissabte, 29 d’octubre del 2011

PLUTÓ RETURNS!

Plutó fins l'any 2006 era el vuité planeta del Sistema Solar. En aquest any la IUA, Unió Astronòmica Internacional reunida en Praga va consensuar la definició de planeta, apartant a Plutó d'aquesta categoria.
Avui s'ha publicat en premsa que un grup d'astrònoms ha  pogut demostrar gràcies a l'ocultació d'una estrella per part de Plutó que no és tan xicotet com semblava, i és per això que torna a ser considerat com un planeta més del Sistema Solar.

divendres, 28 d’octubre del 2011

TALLER DE PUBLICITAT

Un dels tallers de plàstica ha sigut LA PUBLICITAT, amb Josep.
Us anem a explicar el que vam fer eixos quatre dies: (també hem de dir que quasi TOT ho vam fer en  anglés)
- El primer dia vam estar mirant publicitat per a saber un poquet més del tema.
- El segon dia intentàrem fer els diàlegs, i els cartells per a poder començar a gravar una publicitat que anàvem a fer nosaltres mateixos, amb un grup d'alumnes de cinquè.
- El tercer dia un grup dels alumnes començaren a gravar mentre la resta assajàvem.
- I per últim els dos grups van gravar.

TALLER DE MARQUETERIA

En el taller de marqueteria, Manolo ens va deixar expreSsar-nos en una xapa de fusta. Després d'haver-nos expreSsat i fer el dibuix que voliem fer tocava pintar-lo i no es tenia que quedar res sense pintar.
A continuació tocava fer les peces del nostre propi trencaclosques per l'altra cara de la xapa; les peces havien de ser abstractes i el mínim de peces eren 18.
Després de  fer les peces havíem de  serrar-les, encara que a algú se li va trencar la serra.
Finalment, després d'haver dibuixat, pintat, fet les peces i serrat ja tenim el nostre propi trencaclosques.
QUE BÉ!!!!!!

POEMES

          POEMA DE LES FLORS                             
              Roses o violetes,                                            
              blaves o verdes.                                              
              No importa com siguen,                                  
              alegria et desitgen.                                          
                                      BLANCA PÉREZ LEAL    
                                                             
           POEMA DEL MAR

               Aigües cristalines
               escumeta serena.
               Canten les sirenes,
               i se'n va tota pena.
                                         BLANCA PÉREZ LEAL


                                                  

TALLER DE MÚSICA


El taller de música el porta la professora de música: Mari  Carmen.
Primer vam tocar una cançó i després ens donaren unes partitures i  vam provar amb els  instruments, després  hem  fet unes melodies per a tocar-les.
Vam estar :Jason,Franc,Lledó, de cinquè A, de cinquè B:  Elena ,Paquita ,Alejandro , de sisè A Anna,Franc Danna i  de sisè B, Ismael ,Xavi i Wanessa.
L'últim dia vam gravar les melodies juntes i ens van quedar perfectes. 







POESIES


L'ÀVIA  

Una xiqueta,molt xicoteta,
acaba de nàixer
i la seva àvia ja
l'estima en la seva animeta.
                                 ALBA PUERTO SÁNCHEZ


LA XIQUETA


Una xiqueta tota soleta
i molt queteta, de sobte
arriba una amigueta
i la xiqueta ja no
esta ni soleta ni queteta
                                   ALBA PUERTO SÁNCHEZ


LA VERDURA


La verdureta molt fresqueta
encisam,carlota,cebeta.
La verdureta és molt saneta
en una bona bona amanideta                      
o en  la paelleta, pèsols i tomateta.
La verdureta, la verdureta...
                             ALBA PUERTO SÁNCHEZ









POESIES

SENSE TU                         Dos xiquets 

Sense tu                                                      Fa temps   
un cor no seria roig                                     vaig vore a dos xiquets
els camps no serien verds                            molt xicotets
sense tu , jo no seria res.                             menjaven caramels
                                                                  de sucre i amb mel  
Jo no sabria el que fer 
amb coses boniques 
et dic que el vull ,
ja s'ha acabat 
ací el poema 
al fi. 


              JULIA MOLLÁ PORCAR



Taller de plàstica. Dibuix amb retoladors

Aquest taller ha sigut molt divertit ,amb el bloc de dibuix, els llapissos i retoladors  de colors,el compàs,  el regle,el cartabó i l'escaire hem fet figures geomètriques  magnífiques.
El primer dia el laberint sense fí,que estava ple de colors, al segon el tauler d'escacs de colors, el tercer l'estrella dins de l'hexagón i el quart i per a acabar un pentagon molt acolorit.
Aquest treballh a sigut molt divertit i hem aprés a utilitzar el compás, el regle i el cartabó.






ELS COLORS

Del color de la mel ,
són els teus cabells.
Del color del mar
són els teus ulls clars.

L'aroma de la flor,
és el teu olor.
Del color de la violeta,
és la teua rosa fresca.
De  meravellosos colors
són els teus poemes encantadors. 




                                      MALENA SANTOLARIA CLOFENT











POESIES

EL  XIQUET FELIÇ

El xiquet va assumir
que podia ser feliç,
i ho va aconseguir
gràcies a un volantí.



 EL XIQUET

El xiquet que estava jugant,
va anar acabant
amb un patiment
que no se'n volia anar.
Plorava que plorava
i la rabieta no parava.

ÁLVARO GARCÍA ESCRIBANO

PASTÍS DE FORMATGE

Ingredients:
- 4 ous
- 8 formatgets (El Caserio).
- 1 brik xicotet de nata.
- 1 ioghurt natural.
- 1 ioghurt ple de llet.
- 1 ioghurt ple de sucre.
- 1 ioghurt ple d'oli.
- 1 ioghurt ple de farina.

Preparació:
Precalentar el forn a 180 graus, mentres,  batir  tots els ingredients en la batedora (és preferible batir les clares prèviament, a punt de neu). Fornejar en una safata  redona per a forn fins que punxem amb  un escuradents i ixca net.
                                                                                                                         
                                                                   QUIQUE CUETO

EL MADRID

El Madrid,
és VIP,
entre Mou i Karanca,
fan una tranca,
i amb Ronaldo i Benzema
sempre van a guanyar.
Al València tres a sis,
i al Vila-Real li fan un pastís.
Encara que pergue i es queda decebut,
pel seu joc en el món és conegut.
No falten ni Di Maria ni Ozil,
per donar-los un toc divertit.
Entre els passes d'Alonso,
i la técnica de Kaka',
el partit poden desenpatar.
I en la porteria tenen seguretat,
perque Casillas esta baix pals.
En un toc de qualitat,
el partit poden desempatar.
Carvalho un veterà,
la piota et furtarà.
Pepe una miqueta faltó,
el turmell et fara pols.


JOAN MAS

EL DIUMENGE

En el diumenge es pot fer de tot,
menjar paella en un pot,
mai et tindràs que oblidar,
d'aquest dia tan especial.

A Sant Mateu
ens ho passem molt bé
amb els meus tiets 
que són molt boniquets
i la meua iaia
la més viatgera.

No podem oblidar
als meus cosins
que de tant en tant 
fan volantins.

Aquest diumenge
és el millor 
perquè ens reunim la família
amb tot cor.

                     LUCIA ARAGÓN SERRANO


ELS MEUS AMICS I JO

Els meus amics i jo
jugem sense parar, correm per ahí
correm per allà, sempre cridant.

Jugem amb el baló
 al   futbol
o també a handbol
sempre jugant per ahí i per allà.

Els meus amics i jo
no ens parem a descansar
perquè és tan divertit
jugar amb els amics
que no es pot comparar
amb ninguna cosa d'ací.

BORJA LORENTE RODRIGUEZ

L'ESTIU

A l'estiu feia molta calor,
per això m'he ficat el banyador.
També he anat d'excursió,
encara que no és la meua afició.
He anat a la platgeta,
perquè és molt boniqueta.
                                     PAULA PORCAR





EL BARÇA A CASA

El Barça a casa
deixa als altres equips
com una carabassa al hallowén.

És queden esbalaits
davant del seu joc en equip.
Fora d'allí és paregut,
encara que algú
sempre és queda decebut.

Però quan juga amb el Madrid,
la cosa és complica,
però, guanyen o perguen,
tots els diuen:
molt bon partit!

RUBÉN GRIÑÓ

dijous, 27 d’octubre del 2011

Un conte: Un dia de bojos en el platja.



Un dia Amparo i Denisse estaven en la platja amb les seues mares.
Feia molt de vent però el clima era suau. Després de jugar anaren a les tumbones a descansar:
-Amparo, ja hem descansat. Vols anar a jugar?
-Si, d'acord, anem a avisar a les nostres mares.
Després d'avisar a les seues mares, van anar al mar, però a Denisse li va ocórrer una cosa molt dolorosa...
-A l'aigua vinga!
-HAAAAAAAAAAAAAAAAA! QUIN DOLOR!!!!!!!!
-Que t'ha passat?
-HE XAFAT UNA VESPA!!!
-Pots caminar?
-Doncs, si...
Mentre passava tot això les seues mares van corrent darrere del seu para-sol! Denisse i Amparo van veure el seu para-sol rodant per l'arena, Amparo va córrer també, però Denisse no va poder i es va caure...

                        Quin desastre!!!